Voorwoord

Terugblikken is ook een beetje vooruitkijken. En dat doet het jaaroverzicht 2019 van stichting eX:plain.

Om met de deur in huis te vallen: we zijn erg trots op de resultaten die we in 2019 hebben behaald. Met elkaar werkten we hard om de vaak lastige opdrachten goed uit te voeren.
De collega’s van alle businesslijnen hebben bijgedragen aan het goede – ook in financiële zin – resultaat van onze organisatie.

We dachten in 2019 met elkaar na over onze missie, visie en strategie, en spraken daarover door. Het ging, kortom, over onze toekomst. We willen toonaangevend zijn en blijven op het gebied van beoordelen en diplomeren. Daarom blijven we investeren in toegepast onderzoek, innovatie en ontwikkeling. Duidelijk is ook dat we als organisatie van nog meer betekenis kunnen zijn als we ons meer gaan richten op technieken en producten die het leren ondersteunen.

Een goed voorbeeld is de online instructie en toets die voor de bouwsector is ontwikkeld. Deze Generieke Poortinstructie (GPI) heeft als doel het aantal ongelukken in de bouw te verminderen. Wat is er mooier dan samenwerken met professionals die zich hier verantwoordelijk voor voelen?

Wat we hebben geleerd in 2019? Durf te ondernemen en geef betekenis aan je werk! Dan dragen we oprecht bij aan de belangen van onze stakeholders, en daarmee aan de belangen van onze eigen organisatie.

Eugène Wolf en Hester Brenninkmeijer

Eugène Wolf
Directie/Bestuur

Hester Brenninkmeijer
Directie/Bestuur